• Postbus 2793 | 3800 GJ Amersfoort

Actueel spoorzoeken bij de politie

Actueel spoorzoeken bij de politie

  • 11 juni 2019

Actueel spoorzoeken bij de politie

770 433 Bureau Bervoets

Op het spoor: tracking als extra zoekvaardigheid

Soms worden in politieonderzoek military trackers ingezet, hoewel inmiddels ook onder politiemensen gediplomeerde spoorzoekers zijn. Deze ontwikkeling was aanleiding om samen met trackers van het Korps Mariniers en Politie Eenheid Rotterdam een artikel te publiceren in het nieuwste Tijdschrift voor de Politie (november 2018).

In het artikel staan we stil bij de ervaringen met, de mogelijkheden en de meerwaarde van tracking en presenteren we adviezen aan leidinggevenden bij de politie. Belangrijk is het besef dat een goede tracker geregeld grootschalige (en dus kostbare) zoekacties kan voorkomen en een waardevolle aanvulling is op de zoekcapaciteit van de politie, bijvoorbeeld bij vermissingen. Het is verder van belang nader te onderzoeken wat op zaaksniveau de meerwaarde is – en verder zou kunnen zijn – van tracking en hoe politie en defensie hierbij nog meer samen zouden kunnen optrekken. Verder lezen (vanaf p.22 e.v):